Welke onderzoeken deed ik?
 • Onderzoek trans personen
  Hormoonbehandeling bij trans personen
  Als onderdeel van een Europese Studie (ENIGI) deed ik namens het Universitair Ziekenhuis Gent onderzoek naar het de effecten van hormonale behandeling bij trans personen. De studie werd gepubliceerd in the Journal of Sexual Medicine. 
 • Onderzoek sekseverschillen
  Darm van mannelijke fruitvlieg communiceert met testes
  In het London Institute for Medical Sciences (Imperial College) deed ik onderzoek naar de functionele verbinding tussen de darm en de teelballen, met de fruitvlieg als onderzoeksmodel. Dit bijzondere onderzoek werd gepubliceerd in Cell. 
 • Onderzoek Rijksoverheid
  Rol van huisartsen in preventie extremisme
  Als beleidsadviseur van het Ministerie van VWS deed ik in '18/'19 oriënterend onderzoek naar de rol van huisartsen bij de preventie van extremisme. De vertrouwelijke resultaten werden gebruikt voor overleggen met het Ministerie van J&V en de NCTV.
 • Onderzoek Politie mensenhandel en mensensmokkel
  Verdwijning Vietnamese minderjarigen uit de beschermde asielopvang
  Voor het Expertisecentrum Mensenhandel & Mensensmokkel onderzocht ik in '19 de verdwijning van minderjarige Vietnamezen. Dit heeft de Rijksrecherche en de Tweede Kamer inzicht gegeven in de rol van Nederland als transitland.
 • Onderzoek toegang abortus zorg
  Toegankelijkheid abortuszorg in Nederland
  In opdracht van Women on Waves onderzocht ik de toegankelijkheid van de abortuszorg in Nederland. Dit onderwerp was nooit eerder onderzocht. De resultaten zijn gepubliceerd in Sexual and Reproductive Health Matters.
 • Groot onderzoek anticonceptie abortus Nederland, hormonen tevredenheid
  Cliënttevredenheid abortus- en anticonceptiezorg
  Namens cliëntenbelangenorganisatie Ava leid en ontwerp ik de jaarlijkse monitor van de cliënttevredenheid met de abortus- en anticonceptiezorg. In 2024 zullen de eerste resultaten bekend worden.